Helstekt oxfilé med grillade grönsaker och madeirasås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Koka upp madeira, vatten och kalvfond.
Tillsätt hackad lök, persiljekvistar och lagerblad.
Red av med majsstärkelse löst i vatten.
Sjud såsen i 5 min.
Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
Sila.

Putsa köttet och krydda det med salt och svartpeppar.
Bryn runt om i lika delar smör och rapsolja.
Efterstek i 175 graders ugn i 16 min (20 min. för genomstekt kött).
Låt köttet vila under folie i 10 min innan det skivas upp.

Skär aubergine och zucchini i tjocka skivor.
Dela tomaterna i halvor.
Pensla snittytorna med olja och salta lätt.
Grilla grönsakerna över fin glöd.
Lägg upp och toppa med bladpersilja.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.