Lammytterfilé med rödvinssky samt kål- och potatisgratäng

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Strimla och ge vitkålen ett uppkok i saltat vatten och torka den med en ren handduk.
Blanda med skalad och skivad potatis, skivad gul lök och riven vitlök i en smord ugnsfast form.
Salta, peppra och slå på grädden.
Grädda gratängen i 175 graders ugn i ca. 50 min.

Koka upp vatten, vin och fond.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud skyn i 5 min.
Tillsätt soja.
Salta och peppra.

Putsa och krydda köttet med salt, peppar och timjan.
Bryn det runt om i lika delar smör och rapsolja.
Efterstek på låg värme i 4-5 min med flera vändningar.
Ta upp och låt köttet vila i 5 min innan det skivas upp.
Servera med kokta broccolibuketter.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.