Chokladtårta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 720 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 190 grader.

Smält smöret i en kastrull på spisen.
Ställ åt sidan och låt det svalna.

Knäck äggen i en bunkeBlanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna genom en sil.
Den här kakan blir bättre ju mindre man rör i den så försök att bara precis blanda om.

Smöra en form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diam.
Häll smeten i en formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca. 25 min.
Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.

Glasyrtryffel:
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.

Hacka choklad och lägg den i en rymlig skål eller bunke.

Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen.
Rör så chokladen smälter.

Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet.
Låt stå i rumstemperatur minst 12 tim innan du glaserar tårtan.

Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera gärna din chokladtårta med fina, färska bär.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.