Cholkadtårta med vinbär och grädde

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Ugn 250 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda potatis-mjöl, kakao och bakpul-ver. Sikta ner blandningen i äggvispet.
Rör om.

Bred ut smeten i en bakpappersklädd lång-panna, ca 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
Ta ut, vänd upp kakan på ett sockrat bak-papper.
Pensla med vatten på bakpapperet, dra loss försiktigt.

Låt kakan svalna under bakduk.
Dela den i tre lika stora rektangulära bitar.

Fyllning:
Vispa grädden.
Repa vinbären.

Lägg en av bottnarna på ett avlångt uppläggningsfat.

Bred ut 1/3 av grädden på bottnen och strö över hälften av bären.
Täck med nästa botten och bred ut 1/3 av vispgrädden.
Strö över resterande vinbär.
Avsluta med den tredje bottnen.

Spritsa resten av grädden på tårtan.
Garnera med vinhärsklasar och ev. kryddgrönt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.