Choklad och apelsinostkaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 200 min

Ingredienser

Tillagning

Först gör din apelsin gelé.
I en kanna lägga din gelé med varmt vatten, rör om tills det är helt sönder och sedan lägga till gelé i en kakform.
Placera i en frys under minst 30 min så det sätter snabbare.

Gör din cheesecake.
I en skål, tillsätt din färskost och mascarpone ost.
Sedan lägga florsocker, vaniljextrakt och blanda allt tills slät.
Lägg apelsinjuice och extrakt och blanda igen.

Dela blandningen i två skålar.

Tillsätt sedan mörk smält choklad i en skål med kakao och blanda allt.

Tillsätt 1 msk apelsinskal och orange karamellfärg i den andra skålen.
Blanda tills du får önskad färg.

Ta gelé ut och skär ut små cirklar som passar in i din mögel - använd ev. en rund kiselform, gärna använda någon mögel du har.
Börja med orange ostkaka, tryck ner och placera i en frys under 1 tim.

Lägg sedan till din gelé på toppen, följt av chokladcheesecake.
Tryck ner så det fylls upp.
Med hjälp av en spatel att bli av med överflödigt.
Tillsätt sedan krossade kakor ovanpå och tryck inuti.

Placera ostkaksBomben i frysen i minst 6 tim.

Gör din spegelglasyr, låt den svalna till rätt temperatur och häll över varje cheesecakebomb.
Dekorera det sätt du vill och placera dem tillbaka i kylskåpet i minst 30 min för att tina helt innan du äter.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.