Rabarbercheesecake med jordgubbar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 330 min

Ingredienser

Tillagning

Ugn: 200-150 grader

Mixa kexen fint i en matberedare.
Smält smör och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diam.
Grädda botten mitt i ugnen, 200° ca. 5 min.

Fyllning:
Ansa och skiva rabarben och lägg den i en kastrull med socker och vatten.
Koka upp och sjud 15-20 min tills det mesta av vätskan har kokat bort.
Mixa färskost, crème fraiche, ägg, citronskal (endast det gula) och citronsaft i en matberedare.
Tillsätt rabarberkompotten, mixa ytterligare någon minut och häll smeten i formen.

Grädda längst ner i ugnen, 150° ca. 1 tim.
Låt svalna helt i kylskåp, minst 4 tim men gärna över natten.

Smält jordgubbssylten i mikron eller i en kastrull, häll över kakan och toppa med jordgubbar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.