Kräftor, ny lag

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Koka upp vatten med salt, sockerbit och porter alternativt mörkt öl.
Lägg i dillkronorna och låt lagen koka kraftigt ett par minuter.

Ta bort dillkronorna.
Ställ lagen att kallna.
Det är viktigt att lagen är helt kall innan den hälls över de redan kokta kräftorna.
Täck kräftorna med färsk krondill och slå lagen över.
Undvik att stoppa fingrarna i den färdiga lagen och förvara lag och kräftor i kylskåp fram till serveringen.

Ska man koka färska kräftor från grunden ska saltmängden dubbleras och lagen vara kokande när de levande kräftorna läggs i några åt gången så koket inte avstannar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.