Lättrimmad ugnsbakad lax

  • Portioner:
  • Cirka tid: 240 min

Passar till lunchlådor.

Ingredienser

Tillagning

Lägg laxfilén i en ugnsform som är ungefär lika stor som laxfilén.

Blanda salt, strösocker och vitpeppar.
Häll det över laxen och gnid in med baksidan av en sked så det fördelar sig jämnt på laxen och kryddorna smälter in i laxen.

Låt stå ca 3 timmar i kylskåp.

Skölj snabbt av laxen med kallt vatten och häll bort vätskan i ugnsformen.

(Tänk på att bara snabbt skölja laxen, den ska inte tvättas grundligt för vi vill ha lite salt- och pepparsmak kvar.)

Blanda grädde, citronsaft, svartpeppar och dillen som du sköljer och klipper i mindre delar.

Häll över laxen.

Stek i mitten av ugnen i 175°C i ca. 25 min.
Riv under tiden pepparrot.
Använd rivjärn och riv för hand eller använd en köksmaskin med rivtillsats.

Klipp dillen till serveringen.

Ta ut laxen ur ugnen och strö över riven pepparrot och dill.
Servera.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.