Fish & chips hemmagjord

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Börja med dillmajonnäsen.
Dela så du får 3 av äggulorna 1 en skål, vitorna och det sista ägget sparar du till paneringen.
Utsätt dijonsenap och en skvätt vitvinsvinäger till ägg utorna, vispa etter mixa med stavmixer och tillsätt rapsoljan droppvis till önskad mängd och konsistens.

Blanda ner hackad dill och smaka av med salt.
Skär potatisarna i pommestavar, värm upp oljan till 140°C och fritera stavarna i omgångar.
Lyft upp och låt rinna av.
Höj värmen på oljan till 180°C och slutfritera i omgångar.

Salta.

Vänd gösfilerna i uppvispad äggblandning och panko.
Fritera fisken gyllene.
Servera med dillmajjo och potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.