Hemmagjord äppelpaj

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör och vetemjöl i en bunke så det blir som en smuldeg.
Tillsätt sedan vatten och blanda till en slät deg.

Tryck ut degen i en pajform eller en form med löstagbar kant.

Knacka med en gaffel i botten och låt sedan vila i kylen i 30 minuter.

Gör under tiden klyftor eller tärningar av äpplena och koka lätt i en kastrull tillsammans med smöret, sockret och kanelen och rör om med jämna mellanrum.

Blanda igen smör och vetemjöl till smuldegen och tillsätt sedan kanel och socker.

Fyll nu äppelblandningen i pajskalet och strö över smuldegsblandningen.

Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

Avsluta med att strö över florsocker och servera med glass eller vaniljsås.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.