Baconlindad ostfylld kycklingfilé

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Tips: Byt ut naturell färskost mot tex färskost med smak av fårost och soltorkat tomat.

Ingredienser

Tillagning

1. Skölj, borsta och picka potatisen. Baka den i mitt i ugnen på 225 grader i ca 50 min (eller tills potatisen blivit mjuk).

2. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna och fyll dem med färskosten. Krydda med salt och peppar. Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna och fäst ihop med trästickor.

3. Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller i grillpanna ca 12 minuter runt om. Kontrollera att kycklingen är färdig d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. (Sätt eventuellt in kycklingfilérna i ugnen tillsammans med potatisen om de inte blivit klara).

4. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av.

5. Servera kycklingfiléerna med bakpotatis, broccoli och bröd.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D