Flädersnaps

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Plocka fina fläderblommor.
Bäst är de i slutet av juni.
Du kan hänga dem upp och ner i snören och torka till senare.

Lägg fläderblommorna i en glasburk, flaska eller liknande (du kan såklart hälla ut lite av brännvinet i flaskan och toppa med flädern).

Häll på halva flaskan brännvin special så att det täcker och förslut.

Låt fläderessensen stå och dra 3 dagar.
Vänd då och då.
Fläderessensen ska få en gul färg och stor doft och smak av flädern.

Ta upp eller sila bort fläderblommorna.

Fläderessensen späder du sedan med brännvin eller vodka till önskad smak, förslagsvis med resterande brännvin.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.