Kantarellsoppa med knapriga oststänger

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Slät och gräddig svampsoppa som blir lika god på kantareller som trattkantareller. Servera i små glas eller koppar som aptitretare eller bjud som hel rätt med härligt knapriga oststänger.

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200°C.

Soppa:
Rensa och grovhacka svampen.
Skala och finhacka löken.
Fräs svamp och lök i smöret i en gryta eller kastrull tills all vätska har kokat bort.
Tillsätt vatten, fond och grädde.
Låt småkoka under lock ca. 30 min.
Fortsätt med oststängerna.

Oststänger:
Arbeta ihop båda mjölsorterna med smöret till en deg. Riv osten och blanda i.
Kavla ut degen till en platta, ca. 30x15 cm, på lätt mjölat underlag.
Skär i längder, ca. 2 cm breda, blir ca. 12 stycken (för 4 port.)
Lägg deglängderna på en bakpappersklädd plåt.
Vispa upp ägget.
Pensla stängerna.
Grädda mitt i ugnen 5-10 min.
Gör klart soppan under tiden.
Ta grytan eller kastrullen från värmen.
Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare.
Tillsätt citronjuice, hälften av persiljan, salt och peppar.
Häll upp soppan och garnera med resten av persiljan.
Servera med oststängerna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.