Kräftsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Plocka av klorna på kräftorna.
Lägg dem i en plastpåse och krossa dem genom att banka på dem.

Skala och hacka löken och krossa vitlöksklyftan.
Skala moroten och skär i små bitar.

Fräs all lök och moroten i smör i en kastrull, lägg ner kräftskalen, rör runt och slå på vitt vin samt hummerfonden och grädden.

Låt koka upp och koka på svag värme i ca. 10 min.
Låt stå i 10 min.

Sila av och låt koka, reducera, tills 2,5 dl återstår.

Smaka av med cognacen och salt och peppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.