Pannkakor grundrecept

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Vispa ihop ägg och hälften av mjölken i en bunke.
Tillsätt vetemjöl och salt lite i taget.
Vispa tills smeten är jämn och blanda sedan i resten av mjölken och smält smör.

Bryn lite smör i en pannkakslagg (alternativt plättlagg för plättar).
Häll i ca. 1 dl smet och vicka lätt på laggen så att smeten fördelas till ett jämnt tunt lager.
Vänd på pannkakan när smeten har stelnat så att den får färg på båda sidor.

Lägg de färdiga pannkakorna på ett serveringsfat och servera med sylt, bär och glass eller grädde.

Nyttigare alternativ:
Byt ut en del av mjölet mot grahamsmjöl, blanda ner rivan morötter i smeten och servera med färska lättsockrade bär, bananskivor eller lättsockrad äpplemos + lättglass eller mager vispgrädde.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.