Vanilj och hjortron brûlée

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 150°.
Lägg hjortron och socker i en kastrull.
Hetta upp, sänk värmen och sjuda under omrörning i 3 min.
Fördela hälften i fyra ugnssäkra portionsskålar och låt svalna.

Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp mjölk, grädde och socker i en kastrull tillsammans med vaniljfröna och stången.
Ta sedan upp vaniljstången.
Vispa äggulorna i en skål.
Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning.
Fördela äggsmeten i formarna och ställ dem i en långpanna.
Fyll långpannan med vatten så att det står 2 cm högt.
Grädda i ca. 20 min eller tills krämen stelnat.
Låt svalna.
Hit kan rätten förberedas.

Strö över råsocker och ställ under grillen i 250 graders ugnsvärme, ca. 2 min eller tills sockret smält och blivit brunt och bubbligt.
Lägg den sparade hjortronsylten på.
Servera omedelbart.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.