Älgstek med vinbärssås - Crock Pot

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Ta fram steken ur frysen dan innan och lägg den i kylen.
Detta gör att köttet går att bryna dagen efter.

Blötlägg svampen i kallt vatten några minuter.
Häll av vattnet och klipp eller hacka ganska fint.

Under tiden svampen blötläggs skäres morötter och lök.

Hetta upp en stekpanna och bryn steken i olja eller smör.
Salta och peppra väl.
Låt svampen gå med ett par minuter.
Lyft ur steken och svampen och lägg den i grytan.
Tillsätt alla övriga ingredienser utan maizena och grädde.

Sätt locket på grytan och placera den i basenheten.
Sätt vredet på låg.

När steken är klar silas buljongen i en kastrull.
Vispa i redning och grädde och koka upp.
Vispa slätt och smaka av med salt och peppar.

Skär upp steken och lägg upp på tallrikar.

Serveringstips:
Pressad potatis och vinbärsgelé i valfri färg.

Att tänka på:
Torkad svamp går att ersätta med färsk men är den torkade går att få tag på året runt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.