Ryggbiff med klyftpotatis och rödvinssky

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Snabbt och gott!

Ingredienser

Tillagning

1. Skär potatisen i klyftor, lägg i en bunke och häll på lite olivolja, salt och peppar och rör om. Sätt i ugnen på en plåt, 225 grader, ca 15 min eller tills de ser färdiga ut.

2. Rödvinssky: Fräs lök och peppar i smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten, vin och fond och låt koka ihop tills 1.5-2 dl återstår. Sila såsen och vispa i smöret klickvis. Smaka av med salt om det behövs.

3. Grilla köttbitarna i en grillpanna. Någon minut på varje sida. Salta och peppra.

4. Servera kött, potatis och rödvinssky med lite sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D