Lammbringa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 135 min

Ingredienser

Tillagning

Låt lergrytan ligga i kallt vatten ca. 15 min.

Skär köttet i stora bitar.
Skala och finhacka vitlöken.
Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar.
Skär citrongräset på längden och banka ut det något.
Skala och finhacka ingefäran.

Varva kött, vitlök, paprika, citrongräs och ingefära i lergrytan.

Häll över vattnet blandat med kalvfond, farinsocker, sambal oelek och 1 tsk salt.

Sätt på locket och ställ in grytan i mitten i kall ugn.

Sätt ugnen på 225°C och tillaga i 1 1/2-2 timmar.
Strö över persilja.
Servera med kokt ris eller couscous.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.