Ugnsbakad röding med senapslock

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 200 ° C.
Ta bort eventuella ben, skölj i kallt vatten och torka med hushållspapper.
Finhacka vitlök och stek i olivolja.
Tillsätt matlagningsgrädde och senap och koka upp.
Dra pannan åt sidan och slå i ägg.
Rör sedan i den hackade basilikan.
Lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en bakplåtsklädd plåt och tillsätt smör/senapsblandningen på köttsidan av filéerna.
Baka i mitten av ugnen i ca. 3 min beroende på tjocklek av filéerna.

Mandelpotatis- och blomkålsmos:
Skala och koka potatisen.
Dela blomkålen i små buketter och stjälkar i små bitar och koka dem tills de är mjuka i vattnet.
Mosa potatis och blomkål tillsammans och tillsätt lite grädde.
Rör sedan ihop tills den är klumpfri.
Krydda med salt och peppar.

Gurkstavar:
Dela gurkan på längden och ta bort eventuella frö med en sked.
Skär gurkan i stavar om ca. 4 cm.
Fräs gurka lätt i smör och några droppar vatten.
Krydda med salt och peppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.