Crème kantarell

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 150°.
Rensa svampen.
Fräs den i smöret tills all vätska kokat in.
Krydda med salt och peppar.

Kör hälften av svampen i mixer.
Blanda ner mjölk, grädde, ägg och äggulor och kör till en jämn smet.
Krydda med salt och peppar.

Smörj 8 portionsformar och fyll dem med smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca. 45 min tills de stannat.

Fräs schalottenlöken några min i smör.
Blanda ner resten av de stekta kantarellerna och persiljan.
Fördela svampblandningen på formarna och servera dem ljumma.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.