Vårrullar med sötsur dipp

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Tips: byt ut dippen mot sweet chili thai sås.

Ingredienser

Tillagning

1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2. Låt böngroddarna rinna av. Skala och skär löken i tunna skivor. Skala och grovriv morötterna. Strimla sockerärterna tunt.

3. Lägg hälften av morötterna i en skål. Häll på en dressing av vinäger, 1 msk olja, salt och peppar.

4. Bryn färsen i olja eller smör i en stor stekpanna. Tillsätt lök, sockerärter och resten av morötterna. Låt fräsa i ca 5 min. Blanda i böngroddarna och soja. Krydda med peppar.

5. Sätt ugnen på 225 grader.

6. Pensla kanterna på 1 filodegark med olja. Vik ihop på mitten och lägg med kortsidan mot dig. Pensla kanterna igen. Lägg ca 1 dl färsröra längs nedre delen, men spara en kant på ca 2 cm. Vik in långsidorna. Rulla ihop till en rulle. Upprepa tills fyllning och ark tar slut.

7. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla de med resten av oljan. Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. (Gör såsen undertiden).

8. Riv skalet av limen och presa ur saften. Blanda skal och saft med hoisinsås, sambal oelek, soja och sesamfrön i en skål.

9. Servera rullarna med råkostsalladen, ris och dippsåsen.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D