Blodapelsinkaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175°.
Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i skivor.

Klipp ut ett runt ark av ett bakplåtspapper.
Smörj det med smör och lägg det i bottnen och en bit upp på kanten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Smöra även insidan av formens kanter.
Strö råsocker och kanel i ett jämnt lager i bottnen av formen och fördela apelsinskivorna ovanpå.

Vispa ihop smör och råsocker fluffigt.
Tillsätt sirap och rör i äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör försiktigt ner dem med kesellan i smörblandningen till en jämn smet.
Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Garnera med apelsinskal.
Rör försiktigt ner dem med kesellan i smörblandningen till en jämn smet.
Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Garnera med apelsinskal.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.