Thairäkor med ris och gurksallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Tina räkorna.

Koka ris eller annat gryn.

Skala räkorna.

Skölj och strimla löken.

Skala och tärna sötpotatisen.
Kärna ur och tärna paprikan.
Skala och finhacka ingefäran.

Fräs sötpotatisen och ingefäran i olja tillsammans med currypastan.

Tillsätt kokosmjölk och vatten.
Låt koka ihop ca. 10 min. under lock, lyft av locket efter halva tiden och koka vidare 5 min.
Lägg i purjolöken och paprikan och smaka av med salt.

Dela blomkålen i stora buketter och skiva tunt.
Skala, kärna ut och skär gurkan i grova skivor.
Blanda blomkål och gurka med olja, soja och 1/2 av limen, pressad.

Blanda ned räkorna i grytan och smaka av med salt och peppar.
Låt allt bli varmt.
Servera grytan med ris, gurksallad, grovhackad koriander och limeklyfta.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.