Ungsstekt torsk med ägg- och rödlöksgräddfil

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Gott och enkelt!

Ingredienser

Tillagning

1. Tina fisken (om den är fryst).

2. Sätt ugnen på 150 grader.

3. Koka potatisen i saltat vatten.

4. Lägg äggen i kokande vatten och koka i 9 minuter. Skölj sedan i kallt vatten så att de svalnar helt.

5. Skala och hacka äggen. Skala och finhacka lök och persilja.

6. Blanda ägg, lök och persilja med gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

7. Skär halva citronen i klyftor och pressa den andra halvan. Skiva eller hyvla gurkan och blanda den med salladen, 1 msk citronsaft och oljan. Krydda med salt och peppar.

8. Salta och peppra fisken. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Stek fisken i ugnen ca 10-15 min.

9 Servera med potatis, sås, sallad och en citronklyfta.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D