Läckra ribs med tequila i Crock Pot

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Pressa vitlök och rör ihop med resten av ingredienserna.
Hacka löken och skölj ribsen.
Ha ner den hackade löken i botten av Crock Poten, slå på lagen och lägg ner ribsen.
Låt stå och puttra ca. 5 tim på lägsta läget.

Skölj och skär potatisen till klyftor.
Ringla olja i en ugnsform och rada upp potatisklyftorna.
Krydda och ställ in i ugnen i 225° i ca. 30-45 min.
Tag ut i mitten av tiden och vänd runt potatisklyftorna.

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Hyvla vitkålet med en osthyvel och ha sedan ner rivet i kastrullen.
Låt det ligga och puttra på svag värme i ca. 15 min.
Häll av rivet i ett durkslag, spola kallt vatten på och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
Riv urkärnat äpple, morot och lök på de stora hålen på ett rivjärn.
Blanda ihop allt i en bunke tillsammans med pressad vitlök, creme fraiche, majonäs och äppelcidervinäger.
Smaka av med kryddor.

Skölj kidneybönorna och blanda sedan ihop i en skål tillsammans med hickorysås, sambal oelek, hackad persilja och kryddor.

Koka upp råsocker med tequila och olja i en liten kastrull.
Ha ner hickorysås, soja och tomatpuré.
Låt sjuda på låg värme till glazen börjar tjockna till (ca. 15 min).
Blir den för tjock, rör ner lite mer olja.
Grilla ribsen och pensla med glazen precis innan de är färdiggrillade.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.