Stekt nötkött med gräddkokt färsk vitkål

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Skär bort den hårda rotstocken från kålen.
Strimla resten grovt, ungefär centimeterbreda bitar.
Skala och finhacka den gula löken.
Fräs kål och lök i en kastrull tillsammans med en klick smör.
Efter en minut tillsätts grädde, vatten, kycklingfond och finhackad timjan.
Låt allt sjuda sakta utan lock i 8 min.
Smaka av med salt och peppar.

Stek kött eller korv i skivor.
Skär salladsgrönsakerna grovt.

Lägg upp kålen och toppa med kött eller korv.
Garnera gärna med färsk timjan, både för smakens och utseendets skull.
Avsluta med grönsaker eller eventuellt kokt potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.