Våfflor med bräckt skinka och syrade morötter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Börja med att syra morötterna.
Om du har tid, gör klart dem dagen innan så att de hinner suga åt sig den goda lagen.
Skala och skär morötterna mitt itu på längden och skär i mindre avlånga bitar.
Strimla chilin fint.
Skala och skiva vitlöken i tunna skivor.
Koka ihop vinäger, vatten, socker och honung.
När lagen fått ett uppkok, tillsätt morötter, chili, vitlök och kryddor.
Koka snabbt upp igen och häll upp i en väl rengjord burk.
Ställ i kylen när burken kallnat.

Smält smöret till våffelsmeten och låta det svalna.
Vispa samman mjölken med mjölet till en slät smet.
Tillsätt äggen ett i taget och rör till sist ned bakpulver och flingsalt.
Låt blandningen stå och svälla en stund.
Hetta upp våffeljärnet och stek våfflor gyllenbruna.

Hetta upp smöret och stek äggen lätt på ena sidan och låt även skinkan hastigt bli varm i pannan.
Lägg upp våfflor tillsammans med ägg, skinka och syrade morötter.
Servera gärna med senap och fräst grönkål.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.