Panerad rödspätta med dillsås och kokt potatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Tillbehör:
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Sätt ugnen på 100 grader.

Dillig sås:
Finhacka dillen och blanda med yoghurt, majonnäs och dijonsenap.
Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.

Sallad:
Skölj och strimla sallad och selleri och skala och finstrimla rödlöken.
Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

Fisk:
Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel.
Häll ströbröd på en flat tallrik.
Salta och peppra fisken och vänd dem först i äggen och sedan i ströbrödet.

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta.
Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.

Servera den panerade rödspättan med dillig sås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.