Helstekt fläskfilé med dubbla såser

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Gör rödvinsskyn först.
Smörfräs hackad gul lök och morot i en kastrull.
Tillsätt rödvin, vatten, fond, timjan och lagerblad.
Koka upp och red lätt med majsstärkelse löst i vatten.
Sjud skyn i 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Sila skyn före servering.

Bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja.
Efterstek i 175 graders ugn i 16 min.

Råstek potatis, först ett par minuter med smör och olja i panna sedan 10 min i 175 graders ugn.

Låt det färdigstekta köttet vila under folie i några minuter innan det skivas upp och serveras på potatisbädd.
Ringla över rödvinssky och toppa med bearnaisesås.
Servera med broccoli och körsbärstomater.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.