Vörtbrödsfrallor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 180 min

Ingredienser

Tillagning

För 2 stora bröd eller 32 bullar.

Smula jästen i en bunke.
Tillsätt kall julmust och öl, rör tills jästen är löst.
Blanda ner kvarg, sirap, salt, kryddor och russin.
Tillsätt det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig.
Tillsätt resten av mjölet om den känns kladdig.
Täck med bakduk och jäs ca. 2 tim i rumstemp.

Arbeta ihop degen på mjölad bänk och dela den i 2 delar.

Stora bröd:
Baka ut avlånga bröd och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Täck med bakduk och jäs ca. 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skåra ev. bröden med en vass kniv.

Bullar:
rulla ut degen till 2 längder.
Skär varje längd i 16 bitar.
Baka ut till bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Täck med bakduk och jäs ca. 40 min.
Sätt ugnen på 225?C.

Grädda de stora bröden i nedre delen av ugnen ca. 40 min.

Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 min.

Låt bröden svalna på galler täckta med bakduk.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.