Cemitas

  • Portioner:
  • Cirka tid: 150 min

Dessa mexikanska bröd fungerar lika bra till hamburgare och pulled pork som till frukostmackan och hot dogueros - då det bara är att baka ut dem till korvbrödsform istället för runda bullar.

Ingredienser

Tillagning

12-14 Bröd

Blanda samman de torra ingredienserna.
Vispa ihop ägg och det smälta och något avsvalnade smöret.
Värm filmjölken superförsiktigt, det ska vara fingervarmt men inte börja skära sig - helst.

Blanda allt.
Och knåda degen.
Eftersom den fortfarande är ganska kladdig är det enklast att köra den 10-15 min i en hushållsassistent eller med en elvisp med dragkrokar.

Täck över och låt jäsa ungefär 1.5 tim.

Dela upp degen i 12 delar.
Vill du göra runda hamburgerbröd, doppa degbiten i lite mjöl, lägg i din kupade hand och ta sedan tag i kanterna och vik in till mitten tills rn vacker, spänd bullform uppstår.
Lägg Bullen på plåten och platta till den med handflatan.
Vill du göra korvbröd, dela degen i 14 delar och rulla sedan ut till avlånga korvbröd, ca. 12x3 cm.

Lägg på en plåt och låt jäsa övertäckta 60 min.
Sätt ugnen på 200 grader.

Pendla med ett ägg som du vispat ut med vatten, strö över sesamfrö och baka i nedre delen av ugnen i 20 min eller tills de är vackert bruna.
Ät samma dag eller frys in.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.