Vit chokladtryffel med passionsfrukt

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Gröp ur 3 passionsfrukter ner i en kastrull.

Häll i grädde och glykos.
Låt koka upp.

Hacka chokladen.

Skär smöret i tärningar.
Lägg chokladen och smöret i en bunke.

Häll sedan den varma passionsfruktsgrädden genom en finmaskig sil över chokladen och smöret.
Kärnorna och fruktköttet från passionsfrukten ska bli kvar i silen.

Låt chokladen och smöret smälta och vänd sedan ihop allting med en värmetålig slickepott till en slät kräm ? kör med stavmixer om det behövs.

Täck med plastfolie direkt mot tryffelns yta och låt bunken stå i rumstemperatur i minst 6 tim.

När tryffeln har fått stå till sig och är rumstempererad är den extra lätt att forma.

Forma tryffeln till små ägg med hjälp av en liten sked som du doppar i varmt vatten och torkar av mellan varje ägg.

Häll upp florsocker eller rostad kokos i en djup tallrik.
Vänd tryffeläggen i florsockret eller kokosen så att de täcks runtom.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.