Gös med finhackade örtkryddor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Rulla gösfiléerna med det som varit skinnsidan inåt.
Lägg dem i en kastrull.
I en annan kastrull kokas vatten, vinäger, salt, krossad vitpeppar och en smulad fiskbuljongtärning upp.
Låt blandningen koka i ett par minuter innan den silas över fisken.
Sjud gösen i 2 min och låt den dra vid sidan av spisen utan värme lika lång tid.

Sila av 3 dl vätska från fisken och koka upp med grädde.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt finhackad fines herbes.
Sjud såsen i 5 min.
Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med ärtor som kokats i saltat och sockrat vatten, ris eller kokt potatis och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.