Gratinerad hummer

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Klyv humrarna på längden.
Plocka bort tarm och magsäcken som sitter bakom ögonen.
Plock bort allt kött från klor och stjärt.
Skär köttet i bitar.

Fräs samman smör och vetemjöl i kastrull.
Späd med vitt vin och grädde till ganska tjock stuvning.
Smaksätt med senap, fiskbuljong och riven ost.
Dra kastrullen från spisen.
Efter en stund, när såsen inte är direkt kokhet, tillsätts hollandaisesåsen.
Smaka av med salt och peppar.
Rör till sist ned hummerbitarna och hummersmöret.

Lägg de tomma och rengjorda hummerskalen på en bädd av grovsalt på ett ugnssäkert fat.
Fyll skalen med stuvning.
Gratinera i 225 graders ugn ca. 10 min eller tills dess fyllningen fått fin färg.

Servera med vitt bröd, salladsblad och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.