Ålsoppa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Blekinges landskapsrätt. Fiskar som ål, lake och stenbit måste flås före användningen. Be att få det gjort i affären när ni köper fisken.

Ingredienser

Tillagning

Flå ålen, ta ur och skölj den.
Skär den i 2-3 cm breda bitar.
Koka upp ålen i en kastrull med saltat vatten.
Skumma och tillsätt kryddor.
Låt ålen koka ca. 10 min.
Skala och skiva potatisen.
Ansa, skölj och skiva purjolöken.
Lägg potatis och purjolök i kastrullen och låt dem koka mjuka.
Späd med mjölken.
Låt soppan koka upp och lägg i rikligt med persilja.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.