Kokt hummer

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.

Häll i salt - 1 dl per 3 l vatten, 3 st sockerbitar och 1 knippe krondill samt öl, gärna mörk, 5 dl per 10 l vatten.

Bild klorna med ståltråd eller starkt gummiband.

Sätt en kniv bakom huvudet och skär igenom sådär hummern direkt.

Stoppa ned hummern i kastrullen med huvudet först och lägg på locket.

Koka upp igen och låt koka 5-15 min beroende på storlek.

Låt hummern svalna i spadet och kyl sedan ner.
Inga fingrar i lagen!

Dela hummern på längden, ta bort matsäck och tarm innan serveringen.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.