Mazarintårta med lemoncurd och bär

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Vispa samman smör, socker och vaniljsocker riktigt luftigt med elvisp.

Vispa ner ett ägg i taget.
Rör ner citronskal och citronjuice.

Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten med en slickepott.

Bred ut smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen ca. 30 min.
Låt svalna helt.

Fyllning:
Vispa grädden fluffig.
Blanda ner kvarg och florsocker.˜

Ansa och skiva jordgubbarna.

Dela tårtbottnen i en över- och underdel.
Bred på lemoncurden, lägg på jordgubbarna och 1/4 av gräddröran.
Lägg på överdelen.

Garnering:
Fördela resten av gräddröran över och runt tårtan.
Garnera med björnbär, ­blåbär och ätliga blommor.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.