Coq Au Vin

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

En klassiker som så klart skall göras på en tupp men det funkar lika bra med kyckling. En bra bjudrätt som smakar extra bra dagen efter när smakerna fått gifta sig. Resten av tuppen kan man använda tex. till någon pastarätt som min Grönpepparpasta men byt då krabba mot kycklingkött.

Ingredienser

Tillagning

Bryn tuppfiléerna (ej genomstekta) och lägg över i en stor gryta.
Fräs lök, purjo, morot och smålökarna. När de är lite brynta så lägg över i grytan och häll på vinet och krydda med salt och peppar samt övriga kryddor. Smaka av.
Låt det puttra under lock i knappt 30 minuter.
Skiva under tiden svampen och bryn för att sedan låta dem koka med sista kvarten.
Red med mjöl utrört i vatten (maizena funkar också) och koka i fem minuter ytterligare.
garnera rejält med färsk persilja och servera till kokt potatihttp://www.receptplatsen.se/editrecipe.php?op=edit&recipe=0f44ced4-0402-11e3-8403-0bbd91a06d43#s.

Du gillar kanske också

Receptet av Barakock Antal recept: 33 st

Glad amatörkock som älskar att laga och äta god mat!