Marinerad fläskfilé

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa filéerna.
Krydda med salt, peppar och spiskummin.
Bryn runt om i en stekpanna.
Lägg filéerna i en långpanna.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet.
Stek i ugnen, 225 grader tills temperaturen visar 70 grader.
Låt köttet svalna något

Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg upp det snyggt på ett serveringsfat.
Blanda ihop vinäger, olja och kryddor.

Strimla tomaterna och basilikan, blanda i det i dressingen tillsammans med marinaden från tomaterna.
Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt fram tills serveringen.

Vid servering strö strimlad basilika över köttet.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.