Grillade räkor med primörer

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Ta bort den nedersta, torra delen från sparrisarna.
Den fina övre delen delas i 2-3 bitar.

Dela förkokt färskpotatis i halvor.
Blanda potatisen med sparrisbitar och räkor.
Ringla över sparsamt med rapsolja och lite vinäger.
Eftersom räkorna är salta i sig tillsätts enbart nymald svartpeppar.

Tippa upp blandningen i en perforerad grillpanna och grilla allt över fin glöd.
Vänd runt med långskaftad sked då och då.
Lyft av efter ungefär 5-6 min.

Fördela räkblandningen i portionsskålar.
Grilla några skivor ljust lantbröd och servera tillsammans med färsk dill och citron i klyftor.

Det här är plockmat som man helst äter med fingrarna.
Alltså, ställ fram personliga skålar, en gaffel för säkerhets skull och rikligt med servetter.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.