Kladdig björnbärspaj

  • Portioner:
  • Cirka tid: 50 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.
Nyp ihop vetemjöl och smör till en deg och tillsätt en skvätt vatten.

Klä en pajform, 22 cm.
Kavla degen och placera den över formen och nyp fast kanterna.
Nagga botten och förgrädda i ugnen i ca. 10 min eller tills botten fått lite färg.

Blanda hälften av bären med socker, vaniljsocker och potatismjöl.

Ta resten av bären med råsocker och koka dem lite lätt till en sylt, ca. 10 min på spisen.
Smaken koncentreras och lite vätska försvinner ur bären.
Ta sylten från värmen och låt svalna något.
Vänd sedan i de färska bären.

Häll upp blandningen i pajskalet och grädda i ugnen på 225 grader i ca. 25-35 min eller tills fyllningen verkar ha stannat.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.