Mazarinkladdkaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Choklad är gott och mazarin är gott, och de är även tillsammans jättegoda! Det är heller inte svårare än att göra en enskild kaka, då bassmeten är densamma. Sedan är det bara att dela upp smeten och smaksätta den ena med kakao och den andra med en droppe bittermandelarom!

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (förutom ingredienserna till smaksättningen). Rör även ner smör, ägg och grädde. Ta undan ca 1/3 av smeten och smaksätt den med kakao och sötning efter smak. Tillsätt ca 1 droppe bittermandelarom i den större delen av smeten (den som inte är smaksatt med kakao) och blanda noga. Fördela först chokladsmeten i en smord och bröad springform (12 cm) och därefter mazarinsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 17-20 minuter.

Du gillar kanske också

Receptet av BakaSockerfritt Antal recept: 12 st

Mitt namn är Marja Folcke har jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Även hälsa har varit ett stort intresse och livsstilar som LCHF och GI inspirerar mig mycket. Det gick så långt att jag tidigare funderade över att bli både bagare och dietist (det hela slutade med att jag blev ekonom). Istället valde jag att utöva denna underbara hobby på fritiden och nu vill jag dela med mig av det jag kan och tycker är roligt!