Tjälknöl

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 75°C.

Lägg den frysta fransyskan i en ugnssäker form.
Ställ in i nedre delen av ugnen.
Stek köttet tills innertemperaturen är 65-70°C.
Det kan ta 8-12 tim.

Saltlag:
Koka upp vatten, salt och socker i en gryta låt det kallna.
Tillsätt enbär och timjan.

Lägg ner den varma steken i saltlagen och låt stå kallt i 4-5 tim.

Ta upp köttet och torka det lätt med hushållspapper.
Skär köttet i tunna skivor.
Servera med potatisgratäng, gelé och gärna stekt svamp.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.