Kokt gösfilé med vermouthsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och hacka löken.
Krossa vitpepparkornen.
Fräs löken med smör i en kastrull.
Tillsätt vatten, vinäger, salt, krossad vitpeppar och persiljestjälkar.
Koka upp och smula i fiskbuljongtärningen.
Låt allt koka i 2-3 min.

Dela gösfiléerna i portionsbitar som läggs i en kastrull.
Sila över buljongen och sjud under lock i 2 min.
Dra kastrullen från värmen och låt fisken dra under lock i 3 min till.

Koka upp vätska från fisken, grädde och vermouth i en ny kastrull.
Red av med majsstärkelse och sjud såsen i 5 min.
Salta och peppra.

Lyft upp fisken med hålslev och låt den mellanlanda på hushållspapper innan den läggs på tallrik.
Slå sås runt och bjud ärtor, citron, potatis och tomatklyftor till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.