Älgfärsbiffar med mozzarella i tomatsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Tillbehör:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och dela potatisarna på mitten och lägg dem på en ugnsplåt.
Ringla över olja och salta och peppra efter smak.
Sätt in i ugnen ca. 35 min.

Biffar:
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, grädde och basilika.
Skär mozzarellan i mindre bitar och tillsätt till färsen.
Blanda om ordentligt och forma 8 biffar.


Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna på medelhög värme ca. 2 min på båda sidor så att dem får en fin gyllenbrun stekyta.
Lyft upp biffarna och lägg dem på en tallrik.
Sänk värmen.

Tomatsås:
Skala och finhacka lök och vitlök.
Tillsätt lite mer olja i pannan och höj värmen igen.
Fräs löken utan att den tar färg.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs runt 30 sek.
Slå på krossade tomater och tillsätt vatten, honung, salt och peppar.
Låt såsen puttra ihop och lägg ner biffarna.
Sätt på ett lock om du har, eller lägg över aluminiumfolie.
Låt biffarna sjuda på medelvärme i tomatsåsen ca. 10 min, eller tills biffarna är helt klara.

Tillbehör:
Koka upp vatten till haricots vertsen och värm dem så att de tinar men låt dem inte koka.
Sila av vattnet och lägg upp i en skål.
Strö över lite flingsalt.

Servera biffarna tillsammans med ugnspotatis och haricots verts.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.