Musselsoppa med aioli

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ångugn

Ingredienser

Tillagning

Musselsoppa:
Tvätta blåmusslorna och sortera bort de döda musslorna.
Hacka lök och vitlök och lägg i botten på uppsamlingsfatet tillsammans med grädden och det vita vinet.
Placera musslorna i det perforerade blecket.
Värm ugnen med full ånga till 100°C.
Placera uppsamlingsfatet på första falsen och musslorna på näst översta falsen.
Ställ tiden på 8 min och ånga.
När timern piper öppna ugnen och skaka blecket med musslorna så att all vätska rinner ned i uppsamlingsfatet.
Kasta bort de musslor som inte öppnat sig under ångningen.
Vid servering; mixa i smöret i den varma buljongen, vänd i strimlad persilja.
Arrangera musslorna i djup tallrik, häll över den goda skum. miga buljongen.

Aioli:
Mixa äggula, senap och vitlök med en stavmixer.
Tillsätt sedan oljan och mixa till en homogen aioli, smaka av med vinäger, salt och peppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.