Pilgrimsmusslor i champagnesås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Fräs löken i smör tills den mjuknar utan att ta färg.

Häll på vin och buljong och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften.

Sila bort löken, tillsätt 2 dl grädde och låt koka i ca. 10 min.

Red såsen med maizena.

Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.

Håll såsen varm.

Vispa resten av grädden.

Salta och peppra pilgrimsmusslorna.

Värm oljan i en grill- eller stekpanna och stek pilgrimsmusslorna i ca. 1 min på varje sida.

Vänd ner den vispade grädden i såsen och rör i champagne.

Fördela såsen i skedar eller på små tallrikar.

Lägg en pilgrimsmussla i såsen.

Servera direkt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.