Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar i en skål.
Gnugga in marinaden i steken och lägg i en ugnssäker form.
Sätt i ugn 1-1,5 tim, till innertemp är 57°C.
Låt köttet vila i minst 10 min.

Skala och halvera lök.
Skär bort torr nederdel på sparrisen.
Rensa och strimla paprika.

Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti.
Lägg tillbaka alla grönsaker i pannan och stäng av värmen.
Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.

Häll konjak i en kastrull och låt koka på medellåg värme tills vätskan reducerats något.

Tillsätt grädde, honung, fond och kryddor.
Låt koka upp och smaka av med soja och sky från köttet.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.