Pilgrimsmusslor med majonnäs

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Majonnäs:
Sjud romsäckarna i saltat vatten 20 sek.
Lägg i en kannmixer med äggula, vinäger, dijonsenap, vatten och mixa slätt.

Tillsätt olja droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs.
Smaka av med salt och peppar.

Pilgrimsmusslor:
Stek pilgrimsmusslorna i olja och smör ca. 1 min på varje sida.
Krydda med salt och peppar.

Äpple- och gurksallad:
Blanda gurka, äpple, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

Lägg lite rommajonnäs i varje skal.
Lägg på en mussla med äpple- och gurksallad i varje skal (eller assiett) och garnera med vattenkrasse.
Strö över krasse och stekta brödsmulor.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.